NAC sleept periodetitel binnen na winst tegen NEC

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC mag zich vanaf vrijdagavond de eerste periodekampioen van de Keukenkampioen divisie noemen. Van Hooijdonk bezorgde NAC de overwinning. De Parel van het Zuiden won thuis met 1-0 van NEC.

In de openingsfase van de wedstrijd waren de twee clubs gewaagd aan elkaar. De eerste kans kwam van Flemming. De goede voorzetten van Van Anholt en Mashart werden niet ingekopt. In de 26e minuut kwam de eerste échte kans van de Parel van het Zuiden. Toen leek Van Hooijdonk een voorzet van Riera binnen te lopen. Helaas voor NAC, hield NEC-keeper Branderhorst de bal netjes uit het doel.

Tekst gaat verder onder de foto

Niet veel langer deed zich nog een kans voor voor NAC, maar Van Hooijdonk kwam net te kort op en voorzet van Van Anholt. Ook voor NEC deden zich kansen voor. Toch gingen de ploegen met een brilstand de rust in.

In de tweede helft liet NAC zijn tanden zien. Van Hooijdonk was na een uur spelen dichtbij het eerste doelpunt. In de 68e minuut vond de winnende goal plaats. Toen schoot Van Hooijdonk de bal hard in de linkerhoek. Ondanks verschillende pogingen kon de Bredase club het doel niet meer vinden. Aan de andere kant kwam de ploeg niet meer in de problemen, ondanks verwoede poging van NEC.

Thijs van der Molen

In de 80e minuut zong het publiek luidkeels NAC, ik hou van jou. Dit naar aanleiding van het overlijden van Thijs van der Molen. Van der Molen zou op 7 oktober 81 jaar zijn geworden. De zanger was vooral bekend van 'Het leven is goed in m'n Brabantse land'. Ook zong de Bredanaar liederen over de Parel van het Zuiden (NAC).