Afbeelding

Heb jij het leukste, mooiste of liefste huisdier van Breda? Wij willen het zien!

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Lekker rennen met de hond, spelen met de kat, knuffelen met het konijn of praten tegen de parkiet. Dat zal veel Bredanaars bekend voorkomen. Bijna vier miljoen huishoudens in Nederland hebben één of meer huisdieren. Veel van die huishoudens zetten vrijdag hun favoriete dier in het zonnetje tijdens dierendag. En voor die gelegenheid wil BredaVandaag al die lieve dieren graag eens zien! 

Dierendag is niet meer uit Nederland weg te denken, want we grijpen de kans maar graag aan om ons dier in de watten te leggen. De feestdag werd voor het eerst gevierd in 1930. De Tsjechische Ilse Winter kwam met het idee, waarna zij met de voorzitter van de Internationale Dierenbeschermingsvereniging 4 oktober uitriep tot dierendag. Dit is de sterfdag van Fransiscus van Assisi, een religieuze man die veel gaf om de natuur en het lot van zwervers, zieken en dieren. 

Foto
Ter gelegenheid van Dierendag wil Bredavandaag graag een fotoserie plaatsen van de liefste huisdieren van Breda. Heb jij het leukste, mooiste of liefste huisdier van onze stad? Plaats dan een foto in de reacties op Facebook of mail deze naar info@bredavandaag.nl. Laat ook even weten naar welke naam hij of zij luistert en hoe oud woef, snuf of krul is.