De Haagdijken zitten vol met parels die niet tot hun recht komen.
De Haagdijken zitten vol met parels die niet tot hun recht komen. Foto: Hanneke Marcelis

Haagdijken op de schop: 'Moeten favoriete straten van Breda worden'

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - De Haagdijken moeten weer de favoriete straten van de Bredanaars worden. Dat is het doel van de gemeente. Daarom gaan de Haagdijk en de Nieuwe Haagdijk op de schop. Zodat inwoners mee kunnen denken over de invulling, wordt er zaterdag 12 oktober het evenement 'Hier in de Haagdijken' georganiseerd. 

'Vitaal, verrassend en verbindend', dat is de visie van de gemeente, de Ondernemersvereniging Haagdijken, het Ondernemersfonds en de eigenaren van BIZ Haagdijk-Tolbrugstraat. Met behulp van verrassende winkels en hippe restaurants moet de belangrijke verbinding naar de binnenstad favoriet worden bij de Bredanaar. Volgens de partijen zitten de Haagdijk en de Nieuwe Haagdijk vol met parels die nu nog niet tot hun recht komen. Daarom gaan de Haagdijken binnenkort op de schop. 

De nieuwe Haagdijk. (Tekst gaat verder na foto)

Hier op de Haagdijken
Bredanaars zijn meer dan welkom om mee te denken. Op zaterdag 12 oktober is iedereen welkom bij het evenement 'Hier op de Haagdijken' in een pop-up 'huiskamer museum' op de Haagdijk. Daar kunnen tussen 16.00 en 19.00 uur voorkeuren gedeeld worden over de ontwikkeling van de straten. Om 18.00 uur komt ook een van de betrokken wethouders een kijkje nemen. Hij gaat daar in gesprek met bezoekers, ondernemers en pandeigenaren van de Haagdijk. 

Mascha de Rooij en Manon Peeters maakte eerder dit jaar tien afleveringen over de Bredase straten voor Omroep Brabant. In 'M&M op de Haagdijk' ging het duo op zoek naar de ├ęchte verhalen uit de straat. Tijdens 'Hier op de Haagdijken' zijn Mascha en Manon ook aanwezig om in gesprek te gaan met de bezoekers. Het evenement bij SpaceValue is gratis te bezoeken. Ook staat er een lokaal hapje en drankje klaar. Aanmelden kan van tevoren via de site van de Haagdijken

De visie van de gemeente op de Haagdijken.