Afbeelding

VVD: 'Haal buitenlandse songfestivalliefhebbers naar Breda'

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - In april 2020 is het zover. Dan strijkt de 65e editie van het Eurovisie Songfestival neer in Rotterdam. De Rotterdamse hotels zitten al helemaal volgeboekt. Dat moet ook in Breda gebeuren als het aan de VVD ligt. De gemeente moet volgens de partij buitenlanders naar onze stad verleiden.

Nadat Duncan Laurence namens ons land de overwinning binnenhaalde in Israël afgelopen mei, barstte de strijd om de gastlocatie los in Nederland. Ook Breda gaf zich op als kanshebber, maar trok zich later vanwege financiële redenen terug. Naast Breda waren Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Maastricht, Den Haag en Rotterdam in de race. Die laatste met succes. De organisatie koos voor Rotterdam Ahoy als locatie voor het evenement. 

Binnen no-time zaten alle hotelkamers in Rotterdam en directe omgeving volgeboekt. Daarnaast variëren de prijzen in de periode van 12 t/m 16 mei gemiddeld tussen 200 en ruim 1.000 euro per nacht. Voor buitenlandse begrippen ligt Breda op steenworp afstand van Rotterdam. Daarin ziet de VVD Breda de uitgelezen kans om Breda op de kaart te zetten.

De partij wil dat de gemeente maximale inzet pleegt om buitenlandse Eurovisiefans te verleiden in die periode in Breda te overnachten. Zo oppert de VVD het idee om met de gemeente Rotterdam en de organisatie van het festival vervoersmogelijkheden te bespreken. Volgens hen is het zelfs een idee om zelf extra pendeldiensten in te zetten.