Foto: Rob van Dijk

Echte hardloopliefde: Rob en Patricia vragen geen huwelijkscadeaus maar donaties voor goede doel

BREDA - Over 18 dagen is het zo ver. Dan geven de Bredase Rob (57) en Patricia (49) elkaar het ja-woord. Maar standaard huwelijkscadeaus zullen de twee niet krijgen. Zij vragen namelijk maar één ding: donaties voor het goede doel, waarvoor ze zondag alle afstanden van de Singelloop gaan rennen.


Rob en Patricia hebben niet alleen heel veel liefde voor elkaar, maar ook heel veel liefde voor hardlopen. "Soms zitten we in het weekend nog zonder plannen aan de keukentafel en dan zegt Patricia tegen me, zullen we anders vandaag weer eens een marathon rennen?" En dan is het antwoord vaak ja. Want voor een marathon rennen draaien Rob en Patricia hun hand niet om. "Ik heb dit jaar al veertien marathons gerend, en ik denk Patricia ook al wel een stuk of dertien", vertelt Rob. En zondag komt daar weer (bijna) een marathon bij. Want dan rennen de twee de 40 van Breda: alle afstanden van de Singelloop. "Je rent dan de 5 en de 10 kilometer, de halve marathon en de familieloop. En als je daar dan de afstand van finish naar start ook bij rekent, ren je eigenlijk een volledige marathon."

Goede doelen

De 40 van Breda bestaat al vijf jaar. De actie waarbij tientallen hardlopers alle afstanden van de Singelloop rennen, draait echter niet alleen om de sportieve prestatie. Het gaat ook om geld ophalen voor twee goede doelen: Driving Nurses en stichting Ushersyndroom. Vorig jaar haalde de groep maar liefst 37.000 euro op voor de twee goede doelen. "We hopen dit jaar enorm de 40.000 euro te halen", vertelt Rob. Aan de inzet van hem en Patricia zal dat in ieder geval niet liggen. Zij hebben namelijk een heel bijzondere oproep gedaan aan al hun vrienden, familie en kennissen. "We trouwen op 19 oktober. Maar in plaats van huwelijkscadeau's, vragen we donaties", vertelt Rob trots.

Levensmotto

Patricia en Rob kwamen op het idee, toen ze aan het nadenken waren over wat ze voor hun bruiloft cadeau moesten vragen. "Dan kom je snel uit bij spullen, maar eigenlijk hebben we alles wat we nodig hebben al", vertelt Patricia. "En dan kun je natuurlijk gewoon geld vragen voor een mooie vakantie, maar ook daar waren we niet enthousiast over." Iets leuks doen, kunnen de twee wel gewoon van hun eigen geld betalen, beredeneerden ze. "Mijn levensmotto is dat je goede dingen moet denken, zeggen en doen. Dus het geld van de cadeaus doneren aan het goede doel, voelt voor ons enorm goed. En een goed doel kiezen was natuurlijk niet lastig, aangezien we allebei meerennen met de 40 van Breda."

De cadeautafel zal 19 oktober dus leeg blijven bij Patricia en Rob. Maar hopelijk loopt de teller op hun donatiepagina wél flink op. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de mooie actie van Rob en Patricia, en zo Driving Nurses en Stichting Ushersyndroom steunen? Doneren kan hier.

FOTOSERIES