Het skatepark werd uitgebreid versierd.
Het skatepark werd uitgebreid versierd. Foto: Bregje Kop

Dansen in skatepark Pier15 tijdens groot feest voor vijfjarig jubileum

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Bredanaars trokken gisteren massaal naar Pier15 om daar het vijfjarig jubileum van het skatepark te vieren. In de uitgebreid versierde hal werd zaterdagavond een keer gedanst in plaats van geskatet.

De heilige grond van het skatepark veranderde gisteren in een grote feestlocatie. Om 20.00 uur barste het feest aan de Veilingkade los. Het centrale thema was terugkijken op vijf jaar Pier15. Lichtkunstenaar Co2RO toverde het skatepark om in een droomwereld. Dj's van Vieze Anita, Surf & Turf Fest en Haveneiland zorgen voor de plaatjes.

In vijf jaar tijd is Pier15 van skatepark uitgegroeid tot volwaardige evenementenlocatie. Hiermee heeft Pier15 zich dan ook flink gevestigd in Breda. Meerdere dagen in de week is er bij het skatepark een programma met de meest uiteenlopende evenementen. Zo vond ook het Nederlandse Kampioenschap skateboarden plaats bij Pier15. "We zijn vijf jaar geleden gestart met een kleinschalig groepje", vertelt Rinse Staal eerder deze week tegen de site. "Nu hebben we mensen fulltime in dienst en zijn we altijd druk bezig met leuke projecten."

Week vol events 
Nadat gisteren de heilige grond van het skatepark veranderde in een groot feest, is het jubileumprogramma nog niet voorbij. Het was slechts de kick-off van een week vol events. Van zondag 6 oktober tot en met vrijdag 11 oktober is de entree voor het skatepark gratis. Daarnaast vindt er op 8 oktober een skatenight plaats. Op 9 oktober kan er gesmuld worden bij Pier15. Het 'Woensdagavond diner // Pier15 vindt dan plaats. Op donderdag de 10e kunnen de voetjes van de vloer tijdens Palmbomen II. Glittersokken sluit vrijdag 11 oktober de feestweek af.