Foto: Wesley van der Linde

Actiedag bij het Amphia: personeel legt werk neer voor beter cao

BREDA - Het personeel van verschillende afdelingen van het Amphia voert vandaag actie voor een beter cao. Zij draaien een zondagsdienst, waardoor sommige afspraken en geplande operaties vandaag niet door kunnen gaan.


Bij de ingang van het Amphia Molengracht hangt een groot spandoek: Cao actie ziekenhuis!, valt er in grote zwarte letters te lezen. Binnen in de hal staan tal van grote rode vlaggen die de aandacht trekken. FNV in actie, staat erop. En ook bij de receptie hangt een grote rode vlag: 'Wij vechten voor een goede cao'. Het kan patiënten dus niet ontgaan: het personeel van het Amphia voert actie. 

Vandaag komt het personeel van het Amphia in actie bij Molengracht, Langendijk en in Oosterhout. Dat doen ze door een zondagsdienst te draaien. En daarmee staat het personeel van het Amphia niet alleen. Zo komt het personeel van het Bravis Ziekenhuis over twee dagen ook in actie. En dat allemaal voor een beter cao. Want tijdens de cao-onderhandelingen is er nog geen akkoord bereikt tussen de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en de zorgvakbonden (FNV Zorg en Welzijn, CNV, Nu'91 en FBZ). Het Amhpia zelf steunt de actie van haar personeel. "De Raad van Bestuur en het management respecteren het recht van medewerkers om actie te voeren. Amphia vindt het belangrijk dat er een goede cao komt voor haar medewerkers", laat het ziekenhuis in een verklaring weten.

Patiënten

Het Amphia liet vorige week haar patiënten al weten er alles aan te doen om de hinder te beperken. Maar dat er hinder is, dat is zeker. Want doordat het personeel op verschillende afdelingen vandaag een zondagsdienst draait, kunnen geplande afspraken en operaties niet door gaan. Patiënten wiens afspraak is geannuleerd, hebben een persoonlijk bericht gehad. 

De Spoedeisende hulp is vandaag wel open. Ook het bezoekuur gaat gewoon door.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief