Foto: NPO Start

Bredaas duo probeert uit handen te blijven van opsporingsdiensten tijdens 'Hunted'

BREDA - Drie weken lang uit handen blijven van opsporingsdiensten. De Bredase Anne en Juanitto zagen het als een spannende uitdaging. Maandagavond was op NPO 3 te zien hoe het tweetal op de vlucht sloeg tijdens het programma Hunted. "Wij gaan gewoon winnen."


Maandagavond was te zien hoe Anne en Juanitto, samen met elf anderen, startten aan een groot avontuur. Zij moeten 21 dagen uit handen zien te blijven van opsporingsdiensten. Aan het begin van de aflevering van Hunted kregen de Bredase Anne en Juanitto een onverwachts telefoontje. "Het is zover", krijgen zij te horen. Hierop pakt het duo hun spullen en vertrekt richting een door het programma opgegeven adres. Dit adres, een verlaten landgoed ergens in Nederland, is het startpunt van het avontuur. 

Acht weken lang is op maandagavond te zien hoe de deelnemers het ervan af brengen. We willen natuurlijk geen spoiler geven, dus de aflevering check je hier.

Hunted

Hunted is een kat- en muisspel: hoe blijf je als voorvluchtige uit handen van een opsporingsdienst? Is het mogelijk is om van de ene op de andere minuut te verdwijnen en drie weken uit handen te blijven van een groep gelouterde opsporingsdeskundigen? In dit programma gaan 13 Nederlanders vrijwillig deze uitdaging aan. De voortvluchtigen zetten alles op alles om 'onder de radar' te blijven, terwijl het speciaal voor het programma opgerichte opsporingsteam er juist alles aan doet om deze mensen zo snel mogelijk te vinden. Dit team wordt geleid door oud-politiecommissaris Sander Schaepman. 

De deelnemers krijgen 300 euro op hun bankrekening en mogen Nederland niet verlaten. Ook mogen zij niet langer dan 48 uur op dezelfde plek verblijven. Zijn de deelnemers na 21 dagen nog niet opgepakt. Dan moeten zij via een extractiepunt Nederland verlaten. De coördinaten voor dit punt moeten de deelnemers zelf ontdekken. 

De 'hunters' hebben allerlei gadgets tot hun beschikking om de spelers op te sporen. Denk hierbij aan telefoontaps en inzet van helikopters. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief