Vanaf ongeveer 10 uur kans op stevige buien.
Vanaf ongeveer 10 uur kans op stevige buien. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Forse regenbuien op komst'

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor woensdag 9 oktober en de volgende dagen.Ten noordwesten van Schotland ligt een lagedrukkern. Er omheen zwermen buienlijnen. Eén ervan trekt vandaag over Nederland en België.

Weersverwachting voor woensdag 9 oktober 2019
Toenemende bewolking met vanaf tweede helft van de ochtend regenbuien. Deze buien zijn lokaal pittig met veel regen, onweerachtig en met rukwinden. Gemiddeld waait de zuidwestenwind matig met 3 tot 4 Beaufort. Verder is het wisselend bewolkt met soms een weinig zon tussen de buien door. Maxima tot 14 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag waait het stevig door vanuit het zuidwesten (gemiddeld 4 tot 5 Beaufort), matig tot vrij krachtig. Het is wisselend bewolkt met geleidelijk meer zon en droog weer. Maximumtemperaturen naar 16 graden. Vrijdag wordt de opmaat voor een thermisch hoogtepunt in het weekend. Vrijdag is het bewolkt met aanvankelijk kans op een spatje regen. Later op de dag ook wat zonneschijn. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De aangevoerde lucht is duidelijk zeer zacht met lokaal 18 of 19 graden. Zaterdag draait de wind naar het zuiden wordt er warme lucht vanuit het Middellandse zeegebied aangevoerd. Maxima tot 22 of 23 graden. Wolkenvelden breken dan geleidelijk meer open voor de zon. De zuidenwind is matig, gemiddeld 3 Beaufort. Zondag trekt de zuidenwind aan naar 4 of 5 Beaufort. Een koufrontstoring lijkt dan nog west van Brabant te blijven. Het kan dan 24, lokaal heel misschien 25 graden worden. Verder zijn er wolkenvelden met geregeld zon en droog weer.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 8 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        16,7 graden
Minimumtemperatuur         12,4 graden
Neerslag                              8,7 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld woensdag 9 oktober 2019 om 07:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief