Drukte op de wegen verwacht door start van de herfstvakantie

BREDA - Voor kinderen van scholen in Breda is de herfstvakantie vandaag begonnen. Waar het midden en noorden van het land nog een week de schoolbanken in moeten, is de vakantie in het zuiden van het land begonnen. En daarom waarschuwen de ANWB en Rijkswaterstaat voor drukte op de weg.


"Vanaf vandaag viert het zuiden van Nederland herfstvakantie. Daardoor zal er de hele dag vakantieverkeer op de weg zijn", laat Rijkswaterstaat weten. "De verwachting is dat het op de A12 en de A73 richting de grens met Duitsland en de A2 naar het zuiden extra druk kan zijn."

Onstuimig weer

Ook het weer helpt vandaag niet mee op de Nederlandse wegen. Boven Breda hangt een flinke regenwolk die maar langzaam wegtrekt. Daardoor zal er tijdens de spits regelmatig zachte regen vallen. Het noorden van het land komt er slechter vanaf. Daar trekken forse buien tijdens de spits over het gebied. Dat gaat gepaard met zware windstoten. Het KNMI heeft daarvoor code geel afgegeven. De ANWB roept mensen die met een aanhanger of caravan de weg op gaan op om extra alert te zijn.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief