Afbeelding
Foto: Hier in de Haagdijken

Inwoners denken mee over ontwikkeling Haagdijken: 'Meer verrassende winkeltjes zouden het afmaken'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De Haagdijken zijn aan het ontwikkelen. Het moeten 'de leukste straten van Breda' worden. En om die toekomstvisie vorm te geven, worden ook de bewoners naar hun mening gevraagd. Afgelopen zaterdag werd de pop-up store over de toekomst van de Haagdijken drukbezocht. En nog tot en met 18 oktober kunnen bewoners hun mening via een website doorgeven.

Het evenement vond plaats op de Haagdijk in het pand van SpaceValue, één van de  partijen die meeschreef aan de visie. In het goed bezochte 'pop-up museum' las  je over de diversiteit, het verkeer, het winkelaanbod, de veiligheid en de verborgen  pareltjes, zoals de kapel op de Haagdijk. "Super goed dat er plannen zijn voor de  kapel. Mooie kans om hem weer echt te gaan gebruiken!", aldus een bezoeker. In  het museum stond de coalitie klaar voor toelichting en om input van de buurt op te  halen. De postbode, die zelf ook in de straat woont vertelt: "In de Haagdijken wonen  nog veel mensen die er ook geboren zijn. Daardoor voelt het echt als een Bredase  straat.". En er zijn ook nieuwe bewoners: "Wij komen binnenkort wonen op de  Haagdijk. De straat is al leuker aan het worden. Nog meer verrassende winkeltjes en  restaurants zouden het helemaal afmaken!" 

De visie 

Het evenement werd opgezet om samen met de buurt aan de slag te gaan met de  nieuwe visie: vitaal, verrassend en verbindend. Het doel: verrassende winkels, hippe restaurants en een  belangrijke verbinding naar de binnenstad. Deze visie is tot stand gekomen vanuit de  samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Haagdijken, het  Ondernemersfonds, de eigenaren BIZ Haagdijk-Tolbrugstraat en de gemeente Breda. 

Was je er zaterdag niet bij, ‘swipe’ dan je mening op haagdijken.swipocratie.nl.  Wil je bijvoorbeeld vlonderterrassen op de plek van een parkeerplaats? Of wil je liever leegstand dan winkels die niet in de straat passen? Je kunt het doorgeven via de site.