De maand is amper op de helft of er is al meer dan de normale maandsom gevallen.
De maand is amper op de helft of er is al meer dan de normale maandsom gevallen. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: 'Wolken en wat regen, maar temperaturen blijven zacht'

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor maandag 14 oktober en de komende dagen. Het zomerse weer van zondag was van korte duur. Hoewel de temperaturen aardig op peil blijven, nemen de wolken en de regen toe.


Een lagedrukgebied met kern boven de Golf van Biskaje duwt het koufront van zondagavond terug de Noordzee op. In de loop van maandagavond komt het dan weer terug om vervolgens dinsdag over onze omgeving te blijven zwabberen.

Weersverwachting voor maandag 14 oktober 2019
Het is bewolkt met in de loop van de ochtend tijdelijk enige regen. Gaandeweg droog en in de loop van de middag kan de zon lokaal even doorkomen. Het kan dan plaatselijk 20 of 21 graden worden. De wind waait gemiddeld matig uit het zuidoosten met 3 of 4 Beaufort. Later op maandagavond kans op nieuwe regen.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag wordt een bewolkte dag met het zwabberende front in de buurt. Aanvankelijk valt er ook nog enige regen. Gaandeweg de dag droog en misschien op het einde van de middag nog een beetje zon. De zuidenwind is zwak met gemiddeld 2 Beaufort. Maxima tot ca 17 graden. Woensdag van de regen in de drup met de komst van een volgende regenstoring. De wind blijft zuidelijk waardoor het zowel woensdag als donderdag vrij zacht blijft. Donderdag wederom met veel wolken en enige regen daar waarschijnlijk ook dat volgende regenfront blijft slepen. Eenmaal dat front weg volgt op vrijdag een wisselende bewolking met buien. De temperaturen blijven aardig op peil.

Zo was het weer gisteren (zondag 13 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        24,4 graden
Minimumtemperatuur        14,4 graden
Neerslag                           13,5 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 14 oktober 2019 om 07:00 uur