In Breda wonen zo'n 3200 mensen met dementie
In Breda wonen zo'n 3200 mensen met dementie Foto: Pixabay

Themamiddag over dementie: 'In Breda zo'n 3200 mensen met dementie, en het aantal groeit'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - In Breda wonen momenteel zo'n 3200 mensen met dementie. En dat aantal groeit. De verwachting is dat in 2040 het aantal mensen met dementie in de gemeente is toegenomen tot 5200. Daarom heeft de gemeente Breda het jaar 2019 uitgeroepen tot het jaar van dementie. Op maandag 4 november wordt een themamiddag gehouden om alle initiatieven die dit jaar zijn genomen uit te lichten. 

Vorig jaar heeft Breda 2019 uitgeroepen tot het jaar van de dementie om extra aandacht te vragen voor dementie. "We hopen daarmee meer kennis over én begrip voor deze ziekte te realiseren. Want in Breda wonen op dit moment 3200 mensen met dementie en de verwachting is dat dit aantal in 2040 toeneemt tot 5200 mensen", laat de gemeente weten. Veel mensen met dementie blijven lange tijd thuis wonen. Met de zorg van familie, vrienden of buren gaat dat vaak lange tijd goed. Maar het heeft grote gevolgen voor de persoon met dementie zelf én voor zijn naasten. En daarmee ook voor de stad, onze wijken en dorpen. 

Themamiddag

De middag start met de bijzondere toneelvoorstelling 'Strepen op het raam', waarin een aantal herkenbare scènes geschetst wordt voor mensen met dementie. "Naar aanleiding hiervan gaan we met elkaar in gesprek: we blikken terug op mooie momenten van afgelopen jaar en kijken vooruit naar een stad waarin ook in de toekomst kwetsbare mensen met dementie fijn kunnen wonen en leven."

De middag duurt van 15:30 - 18:00 uur en vindt plaats in De Teruggave, Gasthuisvelden 11 te Breda. Voor iedereen die persoonlijk of in het werk te maken heeft met dementie, is dit een middag die je niet mag missen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.stib-breda.nl/samenaandachtvoordementie 

De middag is bedoeld voor iedereen die in zijn dagelijks leven te maken heet met dementie, zowel professioneel als persoonlijk.