Afbeelding
Foto: HelpLisanVechten

Bredase Lisan (17) vecht in Duitsland tegen Lyme na geslaagde crowdfunding

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Eindelijk was het gisteren dan zo ver. Na maandenlang geld ophalen kon de 17-jarige Lisan eindelijk afreizen naar Duitsland voor de stamceltherapie die zij nodig heeft omdat ze lijdt aan de chronische ziekte van Lyme.

30.000 euro. Dat is wat een behandeling tegen de ziekte van Lyme kost in Duitsland. Maar voor Lisan was het haar enige optie. Want in Nederland zijn de behandelingen tegen de ziekte nog niet zo ver. Het geld had moeder Sandra echter niet zomaar klaarliggen. Een uitgebreide crowdfundingactie was nodig om het geld bijeen te krijgen.

Leerlingen van de oude basisschool van Lisan hielden een sponsorloop, het Graaf Engelbrecht ging rennen en steppen voor Lisan, er werden spulletjes verkocht op rommelmarkten. En dat allemaal maar met één doel: zorgen dat Lisan haar behandeling in Duitsland kon krijgen. En gisteren was het dan zo ver. Toen ging de behandeling na maanden van inzamelingsacties van start. Moeder Sandra is alle donateurs dan ook enorm dankbaar. "Zonder jullie donaties was dit nooit mogelijk geweest. Zonder jullie hulp en betrokkenheid was er geen toekomst. Langzaam maar zeker dringt het door, er is meer dan alleen een vandaag, er is nu ook een morgen en zelfs een overmorgen", laat zij weten.

Lyme

Lisan lijdt aan een chronische versie van de ziekte van Lyme. De bacterie heeft zich jaren na een beet door een teek door haar lichaam verspreid. En dat gaat gepaard met veel klachten. Zo is ze chronisch vermoeid, zijn haar spieren verzwakt, heeft ze reumatische pijnen en chronische hoofdpijn. Lisan is ontelbaar keer onderzocht door artsen. Maar van reguliere geneeskunde tot natuurgenezers, niets helpt. Daarom is de hoop nu gevestigd op een behandeling in Duitsland. 

Donaties

Omdat ook de nabehandeling, de reis en het verblijf veel geld kosten, vragen Lisan en haar moeder mensen om te blijven doneren om 'de laatste euro's' binnen te krijgen. Doneren kan via https://getfunded.nl/campagne/5907-help-lisan-vechten