Men is begonnen aan het slechtste gedeelte van het dak.
Men is begonnen aan het slechtste gedeelte van het dak. Foto: Willem Hartmans

Al vier maanden werk aan herstel Heilig Hartkerk: dak is bijna af

Algemeen

BREDA - Al vier maanden lang wordt er hard gewerkt aan het herstel van de Heilige Hartkerk in de wijk Zandberg. Op sommige plekken was het dak zo slecht, dat je er gewoon door naar buiten kon kijken. Grote renovatiewerkzaamheden waren dan ook nodig. Vooral aangezien er binnenkort woningen worden gerealiseerd in de kerk.

Veel voorbijgangers kijken even om naar de kerk wanneer ze over het Almondepad lopen. De indrukwekkende kerk is gehuld in grote steigers. Al vier maanden wordt gewerkt aan het herstel van de kerk. "Er wordt nu ruim vier maanden gewerkt en de belangrijkste prioriteit is het zeer slechte dak. Inmiddels is nu twee derde van het dak aan de kant van het Almondepad voorzien van nieuwe leien. Nu is het werk aan het slechtste stuk begonnen. Vanaf het Angelus klokje tot de achterkant van de sacristie is het dak er erg slecht aan toe", vertelt Willem Hartmans. "Als straks het kleine torentje bij de Angelus klok weer in volle glorie staat zal ook om 12.00 uur weer het Angelus klokje weer klinken."

In de toekomst worden er woningen gerealiseerd in de kerk. Dat is besloten nadat bleek dat het het enige realistische scenario is waarbij de kerk langdurig kan worden behouden. 30 september was er nog een inloop avond, waarbij geïnteresseerden bouwtekeningen en de plannen voor de woningbouw in de kerk konden inzien  Hierbij aanwezig waren eigenaar woonzorg Nederland en van de Sande makelaardij, die de verkoop van de woningen gaat doen, aanwezig.