Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Nieuwe displays langs Graaf Engelbertlaan moeten snelheidsduivels tegengaan

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Langs de Graaf Engelbertlaan zijn dinsdagmiddag twee displays geplaatst. Deze schermen moeten de snelheid en de hoogte van voertuigen gaan meten en weergeven. Snelheidsduivels krijgen op de displays te zien wanneer ze te hard rijden, en ook te hoge vrachtwagens worden met de displays gewaarschuwd. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. 

Wie dinsdagmiddag langs de Graaf Engelbertlaan reed, kon zien dat net voor de Langedijk én vlak voor de kruising bij de Fatimastraat palen geplaatst werden. "Deze palen met displays geven aan wanneer een vrachtwagen te hoog is en wanneer er te hard gereden wordt", vertelt een woordvoerster van de gemeente. "Wanneer een vrachtwagen te hoog is om onder het viaduct bij de Baronielaan door te rijden, wordt dit aangegeven en is het de bedoeling dat de chauffeur op tijd afslaat."

Ook is er op de displays te zien wanneer de snelheidslimiet overtreden wordt. De snelheid op de Graaf Engelbertlaan is al lang een lastige kwestie. De weg verandert daar van 70 kilometer per uur naar 50 kilometer per uur. Veel automobilisten houden zich hier niet aan de snelheid. Bij de displays zit overigens geen flitser. "Bestuurders krijgen alleen een waarschuwing te zien wanneer zij te hard rijden."

Video: Wesley van der Linde/GroenNieuws.