Er is van alles te bekijken en doen tijdens Happy Station XXL.
Er is van alles te bekijken en doen tijdens Happy Station XXL. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Happy Station XXL tovert Bredaas station om in speelparadijs voor kinderen

  algemeen

BREDA - Ook dit jaar zijn de lege panden van het station in Breda weer omgetoverd tot Playmobilwalhalla. Vanaf vandaag zijn er tijdens Happy Station XXL weer duizenden Playmobilpoppetjes te bekijken in vijftien diorama's. Daarnaast Is er ook een heus speelparadijs en verkoopmarkt gecreëerd. 


Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) kunnen hun ogen uitkijken bij vijftien extra grote Playmobildiorama's op het station. De tentoonstelling verwondert, maar roept ook herkenning en herinneringen op. Deze diorama's zijn van 16 tot en met 23 oktober te kijken. 

Een van de diorama's. (Tekst gaat verder na foto)

Speelparadijs
Dat is niet alles. Tussen 17 en 20 oktober bestaat het Happy Station XXL uit drie onderdelen. Vanzelfsprekend zijn de diorama's dan ook te bekijken. Voor de kinderen is er een speciaal speelparadijs ingericht. Met twee grote springkussens, bungee trampolines, een ballenbak en een draaimolen zal jong en oud zich niet vervelen. Ook kunnen er Playmobilbootjes gevaren worden op een speciaal gecreëerde rivier of kan er een rondje meegedaan worden aan de bingo. 

Voor ouders is er ook vermaak. Op het buitenterras speelt zaterdag de band Melting Groove en zondag dj William Arnold. De beerwagen en Wayback Hamburgers zorgen voor een gevulde maag. Bij de ballenbak is ook een terras, waarbij lunchroom Zinn eten serveert. Na je bezoekje zin om thuis met Playmobil aan de slag te gaan? Bij de verkoopmarkt wordt zowel nieuwe als tweedehandse Playmobil voor een schappelijke prijs verkocht. 

Buiten staan diverse attracties.