Afbeelding
Foto: Elke Teurlinckx

Bredase motormuizen rijden 10.000 euro bij elkaar voor het goede doel

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Inwoners van gemeente Breda hebben afgelopen zondag hun ogen uit kunnen kijken. Toen reden namelijk zo'n 240 motorrijders door de straten van Breda, Prinsenbeek, Teteringen, Oosterhout, Bavel en Ulvenhout. De rijders haalden geld op voor het goede doel.

Afgelopen zondag werd in Breda de vierde editie van de Distiguished Gentlemans Ride georganiseerd. De Gentlemans Ride is een evenement waarbij motorrijders over de hele wereld geld inzamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en het geestelijk welzijn van mannen. In Breda werd ruim 10.000 euro bij elkaar gereden. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De rit zou oorspronkelijk op 29 september plaatsvinden, maar deze werd afgelast door slechte weersomstandigheden. De ongeveer 240 motorrijders vertrokken afgelopen zondag vanaf Brack Breda. Het merendeel van de rijders hees zich netjes in zijn of haar beste pak. Daarmee was de rit behoorlijk opvallend.

Met een gemiddelde snelheid van 40 kilometer per uur werden onder andere Prinsenbeek, Teteringen, Oosterhout, Bavel, Ulvenhout en natuurlijk Breda aangedaan. De rit eindigde bij Frontaal waar er prijzen werden uitgereikt namens diverse sponsoren. Deze werden uitgedeeld om de rijders extra te motiveren zich gepast te kleden en uiteraard zoveel mogelijk geld in te zamelen. De categorieën waren dit jaar: best geklede rijder, meeste sponsorgelden door individuele rijder en mooiste motor. 

Op de wereldranglijst doet Nederland het vrij goed. Met zo'n 240.000 euro staan zij op de vijfde plek. Wereldwijd zijn er in totaal 110 landen die meedoen aan de rit. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding