De verjaardag van componist Daan Manneke wordt groots gevierd.
De verjaardag van componist Daan Manneke wordt groots gevierd. (Foto: Breda viert Manneke)

Bredase componist Daan Manneke viert 80e verjaardag met festival in Grote Kerk

  algemeen

BREDA - De tachtigste verjaardag van de Bredase componist Daan Manneke wordt uitbundig gevierd met een heus festival. Twee dagen lang zal de Grote Kerk in het teken staan van de muzikant. Door middel van diverse activiteiten viert Breda Manneke 'Dichtbij Huis'. 


Daan Manneke woont en werkt al vele jaren in Breda. De componist en dirigent is van grote betekenis geweest voor de culturele en muzikale ontwikkeling van de Breda. Daarom wordt zijn tachtigste verjaardag groots gevierd in en rondom een belangrijk 'thuis' van hem: de Grote Kerk. Dat is de ruimte waarvoor hij meerdere werken schreef. 

De festiviteiten beginnen op woensdag 6 november. Aart Bergwerff geeft dan een orgelconcert met de werken van Manneke als opmaat naar zijn verjaardag op 7 november. Het weekend van 16 en 17 november staat bomvol met concerten, workshops, lezingen en een stadswandeling. Zo vinden er verspreid over het weekend vijf concerten plaats door onder andere stadsbeiaardier Paul Maassen en het Stedelijk Jeugdkoor Breda. Alle concerten hebben de muziek van Daan Manneke, 'kapelmeester van de ruimte', als thema. 

Marianne de Bie, wethouder Cultuur, opent op zaterdag om 15.30 uur op feestelijke wijze het festival. De componist en dirigent zal zelf bij diverse gelegenheden aanwezig en actief betrokken zijn. Dit is dan ook het moment om Daan Manneke te ontmoeten, van hem te leren en hem te feliciteren. Kijk voor het volledige festivalprogramma hier


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief