Aangifte doen van geboorte kan bij Amphia voortaan vanuit ziekenhuisbed

  algemeen

BREDA - Bij de geboorte van een kind is het vaak de vader die in zijn eentje naar het stadskantoor afreist om zijn zoon of dochter in te schrijven. Maar dat is voortaan niet meer altijd nodig. Het Amphia en de gemeente hebben de handen ineen geslagen om digitale geboorteaangifte mogelijk te maken. Ouders van een kindje kunnen dan samen vanuit het ziekenhuis aangifte doen.


Gisteren waren het Martine en Vincent die in het Amphia ziekenhuis ouders zijn geworden van een zoontje Tim. Bij hun andere kinderen moest Vincent in zijn eentje naar het stadskantoor toe om de geboorteaangifte te regelen. Maar gisteren waren zij één van de eerste stellen die digitaal geboorteaangifte deed vanuit het Amhpia. "Het is heel makkelijk en ik vind het heel leuk dat je er als moeder er nu ook bij kan zijn", vertelt Martine. Ook Vincent is enthousiast. "Nu hoefde ik niet weg, en is de kans dat je een fout maakt ook een stuk kleiner. Want je kunt nu met zijn tweeën de aangifte doen."

Tablet

De gemeente en het Amphia hebben samengewerkt om de digitale geboorteaangifte mogelijk te maken. Digitaal geboorteaangifte doen kan alleen via een daarvoor bestemde iPad in het Amphia.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief