Afbeelding
Foto: Rob Lipsius

Laatste week breekt aan voor Graphic Matters

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - De laatste week van het Bredase grafisch ontwerp festival Graphic Matters breekt aan. De afgelopen weken bezochten ontwerpers, studenten, buurtbewoners en toeristen uit alle hoeken van het land én buitenland de verschillende binnen- en buiten exposities, masterclasses en evenementen. Graphic Matters vindt plaats in het Havenkwartier en kan nog bezocht worden tot en met zondag 27 oktober. 

Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in het Havenkwartier. Verschillende openbare ruimtes in het gebied worden ingezet voor de exposities, events en masterclasses, waaronder de Stokvishallen, Electron en SBK Kunstuitleen aan de Belcrumweg en ook delen van de Veilingkade en Speelhuislaan. Er zijn verschillende exposities, met grote namen zoals Stefan Sagmeister, Fritz Kahn, CleverFranke en Wim Crouwel, maar ook jonge talenten zoals het Bredase ontwerp-duo Rob en Robin en illustrator Jan Hamstra. 

In de laatste week van het festival vinden nog verschillende activiteiten plaats. Zo kunnen bezoekers zich op 26 en 27 oktober laten tatoeëren bij ‘The Dedicated Thousand’. Op zondag 27 oktober sluit Graphic Matters af met de Graphic-a-Fair, een dag voor iedereen (jong en oud) die zelf kan, wil en durft te maken. Onder begeleiding van professionele ontwerpers kunnen bezoekers aan de slag met het ontwerpen van een data selfie, visuele notitie of slow tweet. Er zijn inloop workshops en ‘maaktafels’ om aan te schuiven. De Graphic-A-Fair is gratis te bezoeken en vindt plaats bij MotMot Gallery (Belcrumweg 19) van 12:00 - 17:00 uur.

Bekijk het complete programma overzicht van Graphic Matters op de website.

Over Graphic Matters

Graphic Matters bestaat sinds 2008. Naast het tweejaarlijkse festival is de organisatie ook verantwoordelijk voor Blind Walls Gallery (een museum op straat met meer dan 80 muurschilderingen), 3sec.gallery (een drive-by-galerij), reizende exposities, lezingen en educatieve workshops. Alle activiteiten vinden plaats in de openbare ruimte van Breda en bij internationale instellingen, onder het motto: ‘Wij laten je kijken, jij gaat het zien.’