Foto: Screenshot Youtube

Pathé komt met tegemoetkoming voor teleurgestelde Friends-fans

BREDA - Het was een dag waar veel Friends-fans waarschijnlijk wekenlang naar uit hebben gekeken: de eenmalige vertoning van de film Friends25 in de bioscoop. Zowel in de Kinepolis als in de Pathé in Breda hadden de fans van de sitcom zich gisteren verzameld voor de film waarin een kijkje achter de schermen zou worden gegeven en nooit eerder vertoonde beelden te zien zouden zijn. Maar niets bleek minder waar. Fans verlieten de bioscopen zwaar teleurgesteld, en Pathé heeft inmiddels een kleine tegemoetkoming belooft. Alle bezoekers krijgen een cadeaubon voor gratis popcorn en drinken.


"Op zondag 22 september 2019 is het precies 25 jaar geleden dat de allereerste aflevering van de sitcom 'Friends' werd uitgezonden. Om dit te vieren brengt Warner Bros. Pictures iconische afleveringen, exclusieve interviews en nog nooit eerder vertoonde beelden voor het eerst naar het grote doek, geremasterd in 4K. Het evenement herenigt fans met hun oude BFF's -Ross, Rachel, Joey, Monica, Chandler en Phoebe -om enkele van hun grappigste momenten samen opnieuw te beleven." Met die wervende tekst in gedachten kochten veel Bredanaars een kaartje voor de eenmalige vertoning van de jubileumfilm. Maar zij verlieten de zaal teleurgesteld.

Waar de fans veel unieke beelden en nooit eerder vertoonde interviews hadden verwacht, bleek de film voor het overgrote deel te bestaan uit acht aan elkaar geplakte afleveringen. Bovendien voelden die afleveringen voor veel fans 'willekeurig' aan, omdat bijvoorbeeld het belangrijke personage Janice in niet één van de afleveringen zat.

Pathé kwam al snel met een reactie. De bioscoopketen liet weten dat veel mensen de zaal teleurgesteld verlieten, en dat er naar een oplossing werd gezocht. Alle bezoekers krijgen nu een waardebon voor gratis popcorn en drinken cadeau. Op Twitter roepen veel bezoekers ook Kinepolis op om met een tegemoetkoming te komen. Die bioscoopketen heeft echter nog niets laten weten.

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief