Foto: Juzt

Kinderen Juzt schrijven brandbrief aan gemeente: 'Wij willen hier niet weg'

BREDA - Het dreigende faillissement van Juzt gaat de werknemers en de kinderen die in Krabbebossen verblijven niet in de koude kleren zitten. Zowel werknemers als de kinderen schreven een brandbrief aan de gemeenteraad.


'Hallo Gemeente. Wij wonen bij Juzt Krabbebossen en er is grote kans dat dit failliet gaat. Wij willen hier niet weg!!!! Dit is ons thuis, hier voelen wij ons veilig!! Wij willen blijven!". Dat is hoe de emotionele brandbrief van de kinderen die bij Juzt wonen begint. Zij roepen de gemeenteraad op om met hun hart in plaats van met hun hoofd te denken. "Jullie kunnen ons hier toch niet zomaar weghalen. Dan worden we door het hele land geplaatst ver weg van onze familie, dan moeten we weer helemaal opnieuw beginnen." 

De emotionele brief van de kinderen gaat gepaard met een al even emotionele brief van de werknemers. Hen staat het water aan de lippen. Ze leven in grote onzekerheid over wat er met de cliënten en met henzelf gaat gebeuren. "Wij kunnen niet meer. We zijn op. We zijn moe gestreden. Het vertrouwen is tot een dieptepunt gezakt. Hoop durven we niet meer te hebben. De zorg om onze cliënten en onze toekomst worden alleen maar groter."

Acties

Acties vanuit het personeel lijken dan ook niet meer ver weg. De medewerkers willen gaan staken, als de gemeente niet aan hun eisen voldoet. En dat zijn er drie. De medewerkers willen dat de geheimhouding van de vergaderingen afgaat waarin de gemeenteraad besluit over de toekomst van Juzt. De medewerkers willen snellere besluitvorming. En ze willen eerlijke tarieven en 'committent' vanuit de politiek. "De komende jaren moet er rust komen, dient er geïnvesteerd (scholing, coaching en tijd) te worden in de medewerkers/ster opdat zij hun werk en de daarmee gepaard gaande verantwoordelijkheden weer op kunnen pakken."

Komende dinsdag vergadert de gemeenteraad van Breda over het onderwerp.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief