Foto: Perry Roovers / SQ VISION

Bredase Bert pakt groots uit voor Halloween: 'Ik ben drie weken bezig geweest'

BREDA - Spoken, skeletten, pompoenen en spinnen. Het huis van de Bredase Bert aan de Dongestraat trekt al van verre de aandacht. Maar liefst drie weken werkte hij eraan om zijn woning om te toveren tot een heus Halloween-huis.


Halloween wordt steeds populairder in Nederland, en ook in Breda. Dat betekent dat er steeds meer activiteiten worden georganiseerd in de stad. Maar ook dat steeds meer gezinnen besluiten hun huis te versieren voor Halloween. De Bredase Bert is er daar één van. Ieder jaar komen de kinderen met een Halloweentocht langs zijn huis aan de Dongestraat. En voor hen kleed hij zijn huis van top tot teen aan.

Drie weken

Een skelet met een bebloed laken al lichaam. Een gigantisch spinnenweb met megaspinnen. Stapels pompoenen. En zelfs een doodskist van glas. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het in de voortuin van Bert. "Ik ben drie weken bezig geweest om dat gevoel van Halloween in mijn tuin te krijgen", vertelt hij. Bert hoopt dat andere Bredanaars zijn voorbeeld volgend jaar gaan volgen, en dat er komende jaren steeds meer huizen versierd worden voor Halloween. 

FOTOSERIES