De boombladeren beginnen nu stilaan wel te kleuren.
De boombladeren beginnen nu stilaan wel te kleuren. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: 'Zeer zacht herfstweer met zo'n twintig graden'

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor woensdag 23 oktober 2019 en de volgende dagen.


De luchtdruk is hoog boven het oosten van Europa. De resten van een warmtefront trekken over Nederland. 

Weersverwachting voor woensdag 23 oktober 2019
Wolkenvelden met een beetje gespetter trekken vanmiddag westwaarts weg de Noordzee op. Er komt een afwisseling van zon en wat wolkenvelden. De oostenwind is zwak tot matig met gemiddeld twee tot drie Beaufort. Ze brengt zeer zachte lucht naar Brabant. Het kan vanmiddag in Breda wel 19 graden worden.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag start de dag opnieuw met wolkenvelden en lokaal wat gespetter. Aansluitend net als vandaag gaandeweg opklarend. De wind waait dan meer zwak tot soms matig uit het zuiden. Het kwik dan wel stijgen tot maar liefst 20 graden. Donderdagavond opnieuw kans op enige lichte buitjes. Vrijdag overdag opklaringen en wolkenvelden die elkaar afwisselen bij een matige zuidenwind van 3 Beaufort. Het is met 17 graden iets minder zacht. Zaterdag eerst mooi met zon, later opkomende regen en nog zacht. Zondag met het begin van de wintertijd beduidend koeler, maar droog met afwisselend zon en wolken.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 22 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        17,0 graden
Minimumtemperatuur          9,5 graden
Neerslag                             0,0 mm (druppels)
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld woensdag 23 oktober 2019 om 10:00 uur