Afbeelding
Foto: Handhaving Breda

Politie deelt meerdere bekeuringen uit aan grote groep bedelaars in centrum

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Handhaving is woensdagochtend ter plaatse gegaan voor twintig personen die in het centrum van Breda aan het bedelen zouden zijn. Ook zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan zakkenrollerij. 

Woensdagochtend ontvingen handhavers een melding van een groep mensen die in het centrum aan het bedelen zouden zijn. Ook deden zij mogelijk aan zakkenrollerij. De personen zouden volgens de melding met een vrachtwagen zijn afgezet in de stad.

Ter plaatse trof handhaving enkele personen aan die aan het bedelen waren in en rond het centrum. Deze personen zijn door de politie bekeurd en het centrum uitgestuurd. Daar trok een enkeling zich echter niets van aan; zij waren 's middags gewoon weer aan het bedelen in het centrum. De politie heeft deze personen opnieuw een bekeuring gegeven.

"Mochten deze personen zich in de toekomst vaker op deze wijze gedragen zullen zij uiteindelijk een gebiedsverbod opgelegd kunnen krijgen", laat handhaving Breda via Instagram weten. "Laten we hopen dat het signaal nu duidelijk genoeg is geweest." 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag kregen wij aan het einde van de ochtend via onze portofoon een melding binnen van de meldkamer van de politie ????‍?? Het verzoek was of wij met meerdere eenheden ter plaatse wilden gaan in het centrum van Breda samen met @politieteammarkdal in verband met een 20-tal personen welke aan het bedelen waren en mogelijk ook deden aan zakkenrollerij. De personen zouden, voor de melding gemaakt werd, per vrachtwagen zijn afgezet nabij het centrum van Breda. ?? Eenmaal ter plaatse troffen wij al heel gauw enkele personen bedelend aan in- en rond het centrum. ?? Meerdere personen zijn door ons en de politie bekeurd en het centrum uitgestuurd. Een enkeling maakte het heel erg bont door dezelfde middag wederom te gaan bedelen. Deze personen hebben nog enkele bekeuringen erbij gekregen. Mochten deze personen zich in de toekomst vaker op deze wijze gedragen zullen zij uiteindelijk een gebiedsverbod opgelegd kunnen krijgen. Laten we hopen dat het signaal nu duidelijk genoeg is geweest. We willen de burgers die vandaag in binnenstad van Breda waren bedanken voor hun begrip, meldingen en eventuele hulp die zij geboden hebben. We waren met veel eenheden ter plaatse en hebben bijna de hele groep kunnen controleren en wegsturen mede dankzij jullie hulp ??????. Melden helpt dus wel degelijk ?? Bent u (vandaag) bestolen door middel van zakkenrollerij? Doe altijd aangifte bij de politie!! #samenvoorveiligheid #handhaving #breda #meldenhelpt

Een bericht gedeeld door Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) op