Afbeelding
Foto: Wijagent Hoge Vucht

Politie betrapt drugsdealer (24) op heterdaad, drugs en geld in beslag genomen

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Agenten hebben woensdag in Breda-Noord een drugsdealer van 24 jaar op heterdaad betrapt. Ook twee andere Bredanaars werden opgepakt. In de woning van de dealer troffen agenten 13.000 euro en grote hoeveelheden drugs aan.

Tijdens een lopend politieonderzoek zagen agenten woensdagmiddag een 24-jarige man uit Breda vanuit een auto vermoedelijk drugs dealen. In de Brasschaatstraat hielden ze zijn 'klant' aan, die inderdaad in het bezit was van drugs. Het gaat om een 50-jarige man uit Breda. Hij had vier zogeheten ponypacks cocaïne bij zich. Even later hielden andere agenten  op de Moerlaken de dealer, een 24-jarige man uit Breda, aan.

Veel geld

Omdat ze het vermoeden hadden dat de man nog meer drugs in zijn bezit had, stelden ze, onder leiding van een rechter-commissaris, een onderzoek in een woning in Breda-Noord in. In de woning troffen ze een flinke hoeveelheid verdovende middelen (ruim 90 ponypacks met vermoedelijk cocaïne en 90 MDMA-pillen) aan. Ook troffen ze een groot geldbedrag, ruim 13.000 euro, aan. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. In de woning hielden ze een 44-jarige Bredase aan. In de auto van de 24-jarige verdachte, die voor nader onderzoek in beslag is genomen, vonden ze ook geld (bijna 400 euro) en vier gripzakjes met zogeheten ponypacks. 


De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.