Afbeelding
Foto: Politieteam markdal

Negentien fietsers op de bon in de binnenstad bij korte controle op verlichting

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Agenten hebben gisterenavond in de Bredase binnenstad een korte fietslichtcontrole gehouden. Binnen een half uur werden negentien fietsers op de bon geslingerd.

Ondanks de campagne 'Zet je licht aan', rijden er nog steeds veel fietsers door Breda zonder licht. En dat is een groot probleem, stelt politieteam Markdal. "In de donkere maanden stijgt het aantal ongevallen met fietsers exponentieel. Dit is vaak te wijten aan slechte zichtbaarheid", laat het team op Facebook weten. Gisteren zijn agenten voor een korte controle op verschillende plekken in de binnenstad gaan staan. In een half uur tijd kregen negentien fietsers een boete.

"Dus nee beste mensen, wij zijn geen vervelende klerelijers die het allemaal doen om de burger maar te pesten en de staatskas te spekken. Wij doen dit om bij u als burger duidelijk te maken dat wij willen dat u veilig thuis komt. Wij doen dit zodat wij niet tegen uw partner, ouders of kinderen hoeven te vertellen dat u in het ziekenhuis ligt of erger", laat de politie weten op haar Facebookpagina.