Haveneiland.
Haveneiland. Foto: Gemeente Breda

Paul de Beer onthult nieuwe naam Stations- en Havenkwartier: Via Breda wordt Crossmark Breda

Door: Amber Kuijs Algemeen Uitgelicht

BREDA - Gisteravond heeft wethouder Paul de Beer tijdens het Overslag Festival de nieuwe naam voor de ontwikkeling van het Havenkwartier en Stationskwartier bekend gemaakt. Met een spectaculaire lasershow bij Brack werd onthuld dat 'Via Breda' voortaan 'Crossmark Breda' heet. 

Eerder gaf de wethouder in een persbericht dat het Stationskwartier volop in ontwikkeling is. "De Bredase spoorzone is hét gebied waar de komende jaren hard gewerkt wordt aan projecten in het Stationskwartier zoals 5Tracks, Thes, en 3 Hoefijzers noord. Het nieuwe station is een icoon voor het Verhaal van de Stad, voor het samenbrengen van vele functies en vervoersvormen."

Ook het Havenkwartier blijft daarin niet achter. Daar wordt ook aan een hoop projecten gewerkt die dynamiek aan het gebied geven. "Er wordt, samen met ontwikkelende partijen, volop gewerkt aan plannen voor nieuwbouw. Zo geven we invulling aan onze ambitie om een internationale stad aan het water te realiseren." Dit verdient volgens de gemeente een betere en uniekere naam dan 'Via Breda'. 

De Mark
In deze omgeving is rivier De Mark een centraal gelegen groen en recreatief waterlandschap. Dat is terug te zien in de unieke naam. Bij pop-upbrouwerij Brack was het gisteravond om 20.00 uur aan wethouder Paul de Beer de taak om tijdens het Overslag Festival de naam te onthullen. Voortaan zal de ontwikkeling van dit bijzondere gebied aangeduid worden onder de naam 'Crossmark Breda'. 

Overslag Festival
Het Haveneiland stond gisteren in het teken van het gratis festival Overslag 2019. Op diverse locaties in de spoorzone waren bands, voorstellingen en exposities te bekijken. Daarnaast hoefden bezoekers ook niet bang te zijn voor een lege maag. Op het festival stonden diverse barren en eettentjes.