Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Militaire voertuigen trekken door straten van Breda richting Grote Markt

BREDA - Tientallen militaire voertuigen trekken dinsdagmiddag vanuit Gilze Rijen richting de Grote Markt ter ere van 75 jaar bevrijding. Op de Grote Markt ontmoeten de vrijheidstocht en de koninklijke stoet elkaar om de bevrijding te vieren. 


De militaire stoet had het niet beter kunnen treffen. Ook al is het wat aan de koude kant, het zonnetje zorgt ervoor dat het buiten erg aangenaam is. Langs de route staan mensen in groten getale te juichen. Zij willen allemaal een glimp opvangen van de indrukwekkend stoet.

Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat Breda werd bevrijd. Om dit te vieren en herdenken trekt vandaag een vrijheidstocht met oud-strijders en militaire voertuigen door de stad. 

Route deel A:
De oude voertuigen komen vanuit Gilze Rijen (vertrek 14.45 uur) en gaan via de Tilburgseweg en de Heerbaan, Verlengde Poolse weg, Poolseweg, Generaal Maczekstraat, Wilhelminapark, Wilhelminasingel, Nieuwe Ginnekenstraat, Van Coothplein, Ginnekenstraat, Eindstraat en Ridderstraat de Grote Markt op.

Route deel B:
Lopende militairen en veteranen in jeeps vertrekken vanaf de KMA, uitgangzijde Spinola (16.00 uur) en gaan over de Hoge Brug naar Prinsenkade, Markendaalseweg, Karnemelkstraat. In de Eindstraat ritsen de lopende militairen met de voertuigen van (deel A) en gaan gezamenlijk via de Ridderstraat de Grote Markt op.
De aankomst op de Grote Markt is om ca. 17.00 uur.
 

FOTOSERIES