Afbeelding

NAC bekert door na mooie overwinning op FC Emmen

Door: Hanneke Marcelis Sport

BREDA - NAC mag nog even door in de strijd om de beker. In het Rat Verlegh Stadion, dat voor 75 jaar bevrijding voor één avond was omgedoopt tot het Stanislaw Maczek Stadion, werd FC Emmen met 3-2 verslagen.

NAC begon goed aan het duel met meerdere kansen. Toch moesten de supporters een half uur wachten op de eerste treffer. Die kwam van de voet van Van Hooijdonk, na een mooie actie van Ivan Ilic. Vlak voor rust kwam FC Emmen echter op gelijke hoogte, na een discutabele goal van Michael Chacón. Voorafgaand aan dat doelpunt had eigenlijk moeten worden gefloten voor buitenspel.

Tien minuten na rust kwam NAC terug op voorsprong dankzij Roger Riera. Toch werd het opnieuw spannend, na de gelijkmaker van Michael de leeuw. Maar uiteindelijk was het Stokkers die de supporters van NAC op een heerlijke avond trakteerde. Hij tekende een kwartier voor het einde voor de laatste goal van de wedstrijd en besliste het bekerduel op 3-2.

Bevrijding

Tijdens de wedstrijd werd stilgestaan bij 75 jaar bevrijding van Breda. Zo werd het stadion symbolisch omgedoopt tot het Stanislaw Maczek Stadion, en rolden de Breda Loco's een indrukwekkend en gigantisch spandoek ter ere van de Poolse bevrijding van de tribune.