De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeval.
De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeval. Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Bestuurder gewond na botsing tegen boom op Rijsbergseweg

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Op de Rijsbergseweg (N263) in Breda heeft woensdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een persoon gewond geraakt. De auto raakte zwaar beschadigd. 

Een auto is gisteravond rond 22.00 uur tegen een boom gereden op de Rijsbergseweg. Volgens diverse getuigen die stopte om hulp te verlenen, moest de auto uitwijken voor een motor/scooter. 

De politie en ambulance kwamen met spoed ter plekke. De bestuurder van de auto is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie sloot de weg gedeeltelijk af. Op die manier kon overig verkeer nog via een rijbaan doorrijden.

De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeval. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto weg te takelen.

Gevaarlijke N-wegen
In september trokken Veilig Verkeer Nederland en ANWB aan de bel over de veiligheid op provinciale wegen. In de Telegraaf riepen de organisaties provincies op om meer geld uit te trekken voor de veiligheid op de provinciale wegen. Dat is een reactie op het stijgend aantal dodelijke verkeersongelukken in ons land. Naast gedrag, worden ook veel ongelukken op N-wegen veroorzaakt doordat onze provinciale wegen niet ruim bemeten zijn. Met een breedte van gemiddeld 7,50 meter behoren de Nederlandse N-wegen zelfs tot de smalste ter wereld. Ook Breda kent drie van deze provinciale wegen: de Rijsbergseweg/Bredaseweg (N263), de Rijksweg (N282) en de Wagenbergsebaan (N282).