Een eerdere staking van de leraren (Foto ter illustratie)
Een eerdere staking van de leraren (Foto ter illustratie) Foto: Hanneke Marcelis

Lerarenstaking in Breda: docenten gaan protestmars lopen door de stad

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - Op woensdag 6 november blijven duizenden Nederlandse scholen dicht. Leraren staken die dag voor minder werkdruk, voldoende collega's en een fatsoenlijk salaris. De docenten kiezen ervoor om níet naar het Malieveld te gaan, maar om lokale acties op te zetten. In Breda kiezen verschillende leraren ervoor om een protestmars door de stad te lopen.

Via Facebook worden Bredase docenten van het lager en voortgezet onderwijs opgeroepen om mee te lopen in een protestmars van het Kasteelplein naar het Stadskantoor. Die start om 10.00 uur. "Laten we samen één (spreekwoordelijke) vuist maken tegen het huidige beleid", valt te lezen in de oproep. De leraren willen zichzelf kenbaar maken, politici spreken en vragen of zij hun boodschap door willen geven aan Den Haag.

Staking

Woensdag 6 november gaan leraren uit het basis, speciaal en voortgezet onderwijs staken. Zij laten zich dag horen voor minder werkdruk, voldoende collega's en een fatsoenlijk salaris. "We staken op 6 november omdat dan in de Tweede Kamer de onderwijsbegroting wordt behandeld. Het moment dus om te staken en van ons te laten horen. Het beeld is je waarschijnlijk bekend: politici die tijdens de debatten op hun telefoon kijken. Dus zorgen we dat onze boodschap dáár verschijnt. We kunnen niet genegeerd worden als we op dat moment hun aandacht hebben", is de gedachte van de Algemene Onderwijsbond.

Vanwege de staking blijven veel scholen dicht. De teller op de site van de Aob staat inmiddels op ruim 3000 scholen. In Breda sluiten onder andere de Spindel en het Noorderlicht dicht.