Vrachtwagens en leveranciers niet meer kriskras door de binnenstad | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: gemeente Breda

Vrachtwagens en leveranciers niet meer kriskras door de binnenstad

BREDA - Vrachtwagen en leveranciers die kriskras door de binnenstad rijden om goederen af te leveren. Ze zijn veel Bredanaars een doorn in het oog. Maar met de nieuwe pilot horecabelevering die gisteren is ondertekend, moet daar begin volgend jaar een einde aan te komen. 


Op initiatief van Stichting Exentr en in samenwerking met Sligro, Heineken, Abrex Logistics, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Gemeente Breda is gisteren in het bijzijn van wethouder Boaz Adank een intentieovereenkomst ondertekend voor de start van de pilot Horecabelevering. 

Waarom de pilot horecabelevering? 

Dagelijks rijden er zo’n 500 voertuigen door de binnenstad van Breda om goederen af te leveren. Veel van deze voertuigen stoppen bij meerdere winkels of restaurants op gezette tijden. Omdat deze levertijden niet altijd goed zijn afgestemd betekent dit dat voertuigen kriskras door de binnenstad rijden.  In de Pilot Horecabelevering wordt getest of betere afstemming bereikt kan worden over de levertijden zodat een efficiëntere route gereden kan worden door de binnenstad. De verwachting is dat dit zal leiden tot minder geluidsoverlast, minder opstoppingen, minder chaotische verkeerssituaties, lagere kosten en een verbetering van de luchtkwaliteit en het milieu.

Testfase 

De horecaondernemers die zich op deze 'optimale routes' bevinden, zullen nog dit jaar worden benaderd om mee te doen. Vanaf januari 2020 zal er gedurende een periode van drie maanden worden getest met de leveringen door Heineken en Sligro. 

Daan van Eendenburg, eigenaresse van het Bredase café | restaurant Zeezicht en lokaal bestuurslid van KHN: “Toen ik hoorde van dit initiatief was ik meteen enthousiast over de pilot. Het is een uitgelezen kans voor lokale horeca om positief bij te dragen aan een aangenamere binnenstad voor iedereen.” 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief