Afbeelding

Overvol Rat Verlegh Stadion ziet nietszeggend NAC gelijk spelen

Door: Bregje Kop Sport

BREDA - Een afgeladen Rat Verlegh Stadion zag NAC vrijdagavond gelijkspelen in het duel tegen Go Ahead Eagles. De Bredase ploeg kreeg het maar niet voor elkaar om Go Ahead Eagles de baas te worden.

De wedstrijd kwam voor NAC maar moeizaam op gang. In het eerste deel van de eerste helft lukte het de Bredase ploeg niet om de bal van eigen zijde te krijgen. In de eerste paar minuten werd keeper Olij al gedwongen tot een paar reddingen. De eerste echte kans voor NAC ontstond in de twaalfde minuut, toen Van Hooijdonk de bal in het doel van de ploeg uit Deventer schopte. 1-0 werd het niet; het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De ploegen gingen de rust in met een brilstand.

Tekst gaat verder onder de foto.

Na rust was daar opnieuw een kans voor Go Ahead Eagles, maar Fred Maecky Ngombo schoot naast. Na een paar mislukte kansen, was het in de 68e minuut dan toch Go Ahead Eagles dat op voorsprong kwam. Corboz schoof binnen na een rush van Ngombo over de linkerflank.

Niet veel later volgde de gelijkmaker. Na een overtreding op El Allouchi kreeg Ilic de kans om met een strafschop 1-1 te maken. En dat deed hij dan ook feilloos. NAC zocht na de gelijkmaker nog enkele keren naar de 2-1, maar tevergeefs. De Bredase ploeg kreeg het maar niet voor elkaar Go Ahead Eagles de baas te worden.