Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Preventief fouilleren in uitgaanscentrum van start: drie mensen met messen betrapt

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

BREDA - Afgelopen nacht heeft de politie voor het eerst uitgaanspubliek preventief gefouilleerd. In totaal zijn er ongeveer 1500 mensen aan de fouillering onderworpen. Drie van hen hadden een mes op zak. Deze zijn in beslag genomen. 

In de uitgaansnacht van zaterdag op zondag 3 november is de actie 'preventief fouilleren' van start gegaan. Rond middernacht heeft de politie de Visserstraat volledig dicht gezet. Iedereen op straat werd vervolgens gefouilleerd. Later die nacht volgde de Reigerstraat. 

In totaal zijn er ongeveer 1500 mensen gefouilleerd. Drie van hen hadden messen op zak. Dat is op dit moment niet toegestaan in de binnenstad. De messen zijn dan ook in beslag genomen. De verdachten kregen een bekeuring en een gebiedsverbod van twaalf uur opgelegd.

Preventief fouilleren
In het uitgaanscentrum van Breda mag de komende zes maanden preventief gefouilleerd worden omdat het als 'veiligheidsrisicogebied' wordt gezien. Dit besluit nam burgemeester Paul Depla in samenspraak met de politie naar aanleiding van meerdere ernstige geweldsincidenten. Met de actie hoopt Depla een signaal af te geven dat wapen in het uitgaanscentrum niet getolereerd worden. 

Zes maanden lang zal het uitgaanscentrum van Breda worden gezien als 'veiligheidsrisicogebied'. Dat betekent dat er preventief gefouilleerd mag worden. Dit besluit heeft burgemeester Paul Depla in samenspraak met de politie genomen naar aanleiding van meerdere ernstige geweldsincidenten.