Afbeelding
Foto: Politie

Agressieve man bijt agent tijdens aanhouding onder brug

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De politie heeft vrijdag een agressieve man aangehouden die lag te slapen onder een brug. Hij heeft agenten uitgescholden en kon zijn identiteitsbewijs niet tonen. Vervolgens beet de man een agent tijdens zijn aanhouding. 

De afdeling Afvalservice maakte vrijdag een melding dat er onder een brug afval aangetroffen was, maar dat er hier ook een man tussen lag te slapen. Daarop besloot handhaving ter plekke te gaan. De man werd vrijwel direct agressief tegen de handhavers, waarop zij besloten om ondersteuning in te schakelen. Tijdelijk trokken de handhavers zich terug. 

Nadat de assistentie ter plekke was, zijn ze opnieuw naar de man gegaan om in gesprek te gaan. De man werd wederom agressief. Hij schold de handhavers uit en voldeed niet aan de vordering voor zijn identiteitsbewijs. Hierop werd de persoon aangehouden. 

De man besloot echter om niet mee te werken. Uiteindelijk wisten de handhavers hem onder verzet in de boeien te slaan. Echter heeft de man tijdens deze aanhouding wel een agent gebeten. De beet is gecontroleerd door een arts. Ook is er bloed afgenomen om te kijken of de agent niet besmet is geraakt met een ziekte.