Senioren gingen langs de restaurants om een high five uit te delen.
Senioren gingen langs de restaurants om een high five uit te delen. (Foto: Marina van Breda/Babs van Geel)

Vijfde editie 'Eet met je hart' van start: 50 restaurants vragen één euro extra op je rekening

BREDA - Afgelopen vrijdag is de vijfde editie van de jaarlijkse restaurantcampagne EET met je Hart van start gegaan. Dat gebeurde op ludieke wijze. Senioren gingen langs de deelnemende restaurants om een 'high five' uit te delen. 


De jaarlijkse restaurantcampagne EET met je Hart vierde afgelopen vrijdag de start hun de lustrumeditie. Voor de vijfde keer vragen de komende zes weken 50 restaurants in Breda, Ulvenhout en Prinsenbeek om een vrijwillige donatie van 1 euro extra op de tafelrekening van hun gasten. Met deze euro's organiseert stichting Met je hart het hele jaar door structurele en waardevolle ontmoetingen voor zelfstandig wonende kwetsbare ouderen. 

De lustrumeditie werd met een ludieke actie ingeluid. Senioren gingen langs twaalf van de deelnemende restaurants om een 'high five' uit te delen. De ouderen liepen een route van de Veemarktstraat naar de Havermarkt. "Het is de lokale horeca die onze Bredase ouderen gewoonweg weer mee laten doen. Wij en onze ouderen zijn hier zo enorm dankbaar voor: dat verdient een high five!", vertelt Marieke Eising, van stichting Met je hart. "Het is de warme verbinding met de Bredase EET met je hart restaurants die mij super trots maakt."

De campagne loopt nog tot en met 15 december. Kijk hier voor de deelnemende restaurants. 

FOTOSERIES