Foto: BAAI

Van iglo's tot ijspaleis: WinterBAAI opent dit weekend de deuren

BREDA - De Bredase hotspot aan het water BAAI opent dit weekend haar deuren voor het winterseizoen. De zomerse 'chillplek' is omgetoverd tot een winterparadijs, met verwarmde iglo's, ijssculpturen, curling en natuurlijk veel dekentjes en warme chocomelk.


Deze zomer genoten Bredanaars massaal van BAAI, de nieuwe hotspot aan het water op de hoek van de Markkade waar de afgelopen 37 jaar jachthaven De Werve gevestigd was. Het festivalconcept waarbij je je als bezoeker met gemak een hele dag kon vermaken sloeg enorm aan. En dat succes wil het team van BAAI in de winter doorzetten. Afgelopen weken is er hard gewerkt om BAAI winterproof te maken. En dit weekend opent WinterBAAI officieel haar deuren.

Iglo's

Eén van de meest opvallende aanwinsten is zonder twijfel de verwarmde, doorzichtige iglo's. En ook het ijspaleis is een bezienswaardigheid. Daar is het -15 graden en bewonder je sculpturen geïnspireerd op de stad Breda. Daarnaast zijn er uiteraard veel dekens en kachels bij de wintereditie van BAAI te vinden, en aangezien de 'hotspot' ook het start- en eindpunt is van Bootje Varen kunnen bezoekers ook een winterrondvaart over de Bredase Singels doen.

Tekst gaat door onder de foto.

Openingsweekend

De opening van WinterBAAI wordt gevierd met een openingsweekend met live muziek. Ook kun je een bezoek brengen aan het BAAI ijspaleis, zijn er verschillende winterspelen en zijn er op zondag gratis marshmallows om te roosteren. Het openingsweekend start vrijdag om 16.00 uur met een borrel.

WinterBAAI is geopend van november t/m februari. BAAI is open voor publiek van donderdag t/m zondag vanaf 12:00 uur tot 23:00 uur. Andere dagen zijn ze enkel open op aanvraag. 

FOTOSERIES