NAC in een wedstrijd tegen FC Emmen.
NAC in een wedstrijd tegen FC Emmen. Foto: Peter Visser

NAC zonder punten naar huis: 1-0 verlies tegen Almere City

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC is vrijdagavond zonder punten terug naar huis gestuurd. De Bredase ploeg verloor in het Yanmar Stadion met 1-0 van Almere City.

De wedstrijd begon veel belovend voor NAC. Al snel was er een serieuze kans voor de Parel van het Zuiden. Maar de bal bereikte het doel van de club uit Almere niet, omdat Boussaid een voorzet van Ivan Ilic verkeerd raakte. Aan de andere kant kreeg Almere City een vrije trap waar NAC moeite mee had, maar de bal eindigde net naast het doel. Na een halfuur spelen volgde de beste kans van NAC voor rust. Verschueren schoot op het doel, maar deze bal werd moeiteloos door keepers Smits tegengehouden. De teams gingen de rust in met de brilstand.

De ploeg uit Breda kwam aardig uit de kleedkamer, maar het ontbrak aan de juiste eindpass. In de 55e minuut volgde een goede aanval van NAC, maar opnieuw wist de keeper uit Almere het doel schoon te houden.

In de 65e minuut werd de wedstrijd beslist. Loen rondde een counter af: 1-0. Nog een aantal keer werd diezelfde Loen gevaarlijk voor NAC, maar de speler uit Almere wist doelman Olij niet de baas te worden.