Nergens haalde KWF zoveel geld op als in Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Collectebus
Collectebus (Foto: Archief De Bode)
Uitgelicht

Nergens haalde KWF zoveel geld op als in Breda

BREDA - KWF Breda heeft dit jaar maar liefst 107.000 euro opgehaald voor onderzoek naar kankerbestrijding. Daarmee is de Bredase afdeling van KWF de grootste van Nederland. Nergens werd zoveel geld opgehaald als in Breda.


Adriënne Verboom is er zelf nog steeds een beetje van ondersteboven: de afdeling KWF Breda, waar ze coördinator van is, heeft voor het tweede jaar op rij het meeste geld opgehaald. Namelijk 107.000 euro. De nummer twee, Amsterdam, kwam niet verder dan 101.000 euro. "Ik had dit echt niet verwacht. We hadden namelijk minder mensen dan vorig jaar. Dus ik dacht niet dat het zou lukken om opnieuw de grootste te worden."

Collectanten

De 107.000 euro is het bedrag dat KWF Breda in heel 2019 heeft opgehaald. Dat bestaat onder andere uit donaties bij uitvaarten, maar vooral uit de jaarlijkse collecte. "Dit jaar gingen er 750 collectanten langs de deuren in Breda, Prinsenbeek, Teteringen, Bavel, Ulvenhout en Rijen", vertelt Adriënne. Een geweldig aantal, maar eigenlijk niet genoeg. "Ons doel is om bij 92 procent van de huizen langs te gaan. Dat is het optimale, want er zijn altijd huizen waarbij collecteren eigenlijk geen doen is. Maar om dat percentage te halen, hebben we 800 collectanten nodig." Doordat er niet genoeg collectanten waren, werden 'slechts' 89 procent van de huizen bezocht. "Ik ben natuurlijk enorm blij dat we weer op de eerste plek zijn geëindigd. Maar ik wil vooral dat we daar ook komende jaren blijven staan. En dat lukt alleen als we er nog zo'n vijftig collectanten bij vinden."

Wil je ook een bijdrage leveren aan KWF Breda? En wil je tijdens de KWF collecteweek ook langs de deuren gaan. Ga dan voor meer informatie naar de site van KWF Breda.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief