Breda staat hoog in de ranglijst.
Breda staat hoog in de ranglijst. (Foto: Shutterstock)

Bredanaar spreekt hoog niveau Engels: stad scoort hoog op landelijke ranglijst

BREDA - 'Hello and welcome to the pearl of the South'. Bredanaars spreken als een van de beste ter wereld de Engelse taal. Dat blijkt uit de English Proficiency Index (EFP). De stad staat met een score van 70.03 op een zesde plek in de landelijke ranglijst.  


English Proficiency Index (EFP) maakt jaarlijks een ranglijst van 100 landen en steden op basis van hoe goed zij Engels kunnen. Daarin komt Nederland goed uit de bus. Ons kikkerlandje staat met een score van 70.27 op een schaal van 100 op de eerste plek. Nederland wordt gevolgd door Zweden en Noorwegen. In Saoedi-Arabië, Kyrgyzstan en Libië wordt het slechtste Engels gesproken. 

Rotterdammers zijn de allerbeste in het spreken van Engels. Zij scoren het hoogste met 71.69. Toch mogen Bredanaars ook trots zijn op zichzelf. Met een score van 70.03 staat Breda op een zesde plek in Nederland. Andere steden in de top tien zijn Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Nijmegen. 

Provincies
Ondanks dat het taalniveau erg hoog ligt in Nederland, zijn de verschillen per provincie toch groot. Noord- en Zuid-Holland scoren het hoogst met 71.06 en 70.35. Zij worden gevolgd door onder andere Gelderland, Overijssel en Zeeland. Noord-Brabant scoort onder het landelijk gemiddelde. De Zuiderlingen staan met 69.82 op een achtste plek. 
Met een score 68.08 spreken Drentenaren het slechtste Engels in het land. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief