Noa met Hardwell (Op de foto rechts van de DJ)
Noa met Hardwell (Op de foto rechts van de DJ) (Foto: ChaTime)

Noa over 12,5 jaar ChaTime: 'Ik durf nu veel beter op mensen af te stappen'

BREDA - Kinderen uit alle wijken van Breda met elkaar in contact brengen én ze enthousiast maken over journalistiek. Met dat doel richtte Lidia van Hooijdonk 12,5 jaar geleden het magazine ChaTime op: een magazine voor en door kinderen. Maar zonder de razende reporters was dat natuurlijk niet gelukt. Eén van hen is Noa Parmaksiz.


In het kort: wie ben je, en wat doe je tegenwoordig?

Ik ben Noa Parmaksiz, 17 jaar en ik zit in het 5e jaar van het Stedelijk Gymnasium Breda. Ik ben nog druk bezig met school, maar ik zit daarnaast niet stil. Ik start binnenkort namelijk met de opnames van mijn eerste, eigen documentaire. Zo cool!


Wanneer was jij een razende reporter bij Lidia?

Ik begon bij ChaTime in 2013. Toen zat ik in groep 8 van de basisschool. Ik ben altijd een beetje reporter gebleven en ik ga nog steeds vaak mee als oud-reporter, wat ik enorm leuk vind! Vooral om nog meer tv- en vlogtechnieken bij te leren.

Wat heb je geleerd bij ChaTime?

Ik heb een hoop geleerd bij ChaTime! Allereerst durf ik beter op mensen af te stappen, ben ik socialer en heb ik echt een hoop interviewtechnieken geleerd die ik me altijd bijgebleven zijn. Daarnaast heeft Lidia me geleerd om respect te hebben voor elkaar, altijd mensen met u aan te spreken en geen onderscheid te maken in leeftijd, kleur of afkomst.

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd bij ChaTime?

Eigenlijk vond ik alles wat ik heb gedaan bij ChaTime heel leuk. Dat maakt het moeilijk kiezen. Maar voor mij was één van de hoogtepunten het interview met DJ Hardwell in 2015. En ook een kijkje backstage bij BredaLive springt er dan stiekem toch iets bovenuit.

Raad je het kinderen aan om zich aan te sluiten bij ChaTime?

Jazeker, absoluut! Je leert een hoop bij ChaTime, zowel normen en waarden als interviewtechnieken, het staan voor de camera en sociale vaardigheden. Deze dingen blijven je voor altijd bij en zullen je ook als kind zekerder laten voelen. Daarbij is het superleuk, leerzaam en gezellig bij ChaTime en kijk ik terug op een tijd die ik zeker niet had willen missen. 

Wat is ChaTime?
ChaTime is een magazine en website voor en door kinderen. ChaTime werkt onder andere met het basisonderwijs in Breda met groep 5 t/m groep 8. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. ChaTime leert op een eigentijdse en educatieve en afwisselende manier kinderen hoe leuk en belangrijk het is om met taal, lezen en schrijven om te gaan. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief