Foto: Gemeente Breda

Kinderen smullen samen met de burgemeester van een ontbijtje in het stadskantoor

BREDA - Vijftien kinderen van Ons SBO smulden donderdagochtend samen met burgemeester Paul Depla van een ontbijtje. Het stadskantoor stond deze ochtend even in het teken van het Nationaal Schoolontbijt. 


Vijftien kinderen pikten donderdagochtend op het stadskantoor samen met de burgemeester en wethouder Marianne de Bie een gezond ontbijtje weg. Dit was ter ere van de week van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar is het thema van de week: neem je tijd voor je ontbijt! Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester en wethouder uitgebreid kennis met elkaar. 

Het Vergeten Kind
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Depla symbolisch voor zijn ontbijtje. Deze donatie gaat naar Het Vergeten Kind; dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van vijfhonderd euro in ontvangst. 

Tekst gaat verder onder de foto:

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, wordt in zo'n 250 gemeenten georganiseerd. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief