Demy met Jean-Marie Pfaff
Demy met Jean-Marie Pfaff (Foto: ChaTime)

Demy over 12,5 jaar ChaTime: 'De dag met Jean-Marie Pfaff was onvergetelijk'

BREDA - Kinderen uit alle wijken van Breda met elkaar in contact brengen én ze enthousiast maken over journalistiek. Met dat doel richtte Lidia van Hooijdonk 12,5 jaar geleden het magazine ChaTime op: een magazine voor en door kinderen. Maar zonder de razende reporters was dat natuurlijk niet gelukt. Eén van hen is Demy.


Wie ben je, en wat doe je tegenwoordig?

Mijn naam is Demy, en ik ben 22 jaar ik woon in Breda en ik werk fulltime bij een modezaak in Breda.

Wanneer was jij een razende reporter bij Lidia?

Ik was reporter vanaf 2009. Ik kwam Lidia tegen bij de opening van de Haven in 2007 en ik kan me nog goed herinneren dat zij alle kinderen en ouders aansprak om bij ChaTime te komen. Ik kan je vertellen, dat werkt, gewoon overal op af gaan, je laten zien dat je er bent, dat doet ChaTime: fysiek overal op afstappen en aanwezig zijn!

Wat heb je geleerd van je tijd bij ChaTime?

Dat je goede gesprekken met anderen kunt voeren, over allerlei onderwerpen. Ik heb enkele jaren geleden nog meegewerkt aan de Dag tegen Pesten samen met Chatime, en ik heb daar ook mijn reactie opgegeven. Want echt pesten is zo not done. Grrrr.. kan me nog kwaad maken over pesters.

Wat is je mooiste herinnering aan ChaTime?
De dag dat we Jean- Marie Pfaff gingen interviewen. Hij is toch wel een van de bekendste keepers en natuurlijk super bekend van de real life soap: de Pfaffs. Die dag was een harstikke leuke dag met zijn allen. We reisden af naar België. Ja ja ChaTime gaat over de grens. We werden super hartelijk ontvangen en we kregen ook een rondleiding door Jean- Marie zijn huis, zo gaaf. En natuurlijk maakten we met heel de familie kennis, echt nooit om te vergeten.

Raad je het kinderen aan om zich aan te sluiten bij ChaTime? En waarom?

Ik raad het zeker aan, je maakt nieuwe vrienden en je leert allerlei dingen over het interviewen van mensen. Je komt op plekken waar je nooit bent geweest of het bestaan er niet van weet en…. je hebt de leukste tijd van je leven. Echt, via deze weg wil ik graag Lidia bedanken voor de mooie tijd en haar alvast feliciteren met haar 12.5 jarig bestaan. Dikke kus van mij, Demy.

Wat is ChaTime?
ChaTime is een magazine en website voor en door kinderen. ChaTime werkt onder andere met het basisonderwijs in Breda met groep 5 t/m groep 8. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. ChaTime leert op een eigentijdse en educatieve en afwisselende manier kinderen hoe leuk en belangrijk het is om met taal, lezen en schrijven om te gaan.