Foto: Gemeente Breda

Buurthuis Geeren Noord feestelijk heropend

BREDA - Buurthuis Geeren-Noord is officieel heropend door wethouder Miriam Haagh. Na een periode van verbouwing en verduurzaming is het gebouw klaar voor de toekomst.


Wethouder Miriam Haagh is blij. "Dit buurthuis is het kloppend hart van Geeren-Noord. Een levendige ontmoetingsplaats voor inwoners van verschillende nationaliteiten en culturen. In de buurt, voor de buurt en met de buurt. Met deze verbouwing is het buurthuis klaar voor de toekomst en kunnen de wijkbewoners elkaar nog jaren ontmoeten op deze mooie plek."

De gemeente en Stichting Buurthuis Geeren Noord hebben dakisolatie, nieuwe kozijnen met triple glas, ledverlichting, 66 zonnepanelen aangebracht en de lichtkoepels zijn vervangen of dichtgezet. Een prestatie die 50% energiebesparing oplevert. De gemeente verduurzaamt alle gebouwen waarvan de gemeente eigenaar is. Deze maatregelen besparen in totaal gemiddeld zo'n 40% energie en de gebouwen krijgen na de aanpak bijna allemaal het energielabel A. Dat heeft dus al behoorlijk wat impact op de energierekening, maar vooral ook op de CO2 uitstoot.