Foto: Wesley van der Linde

Na problemen met vergunning in 2018, schijnt de kerstverlichting op het Valkeniersplein nu wel

BREDA - Het was nogal een domper vorig jaar voor de omwonenden en winkeliers van het Valkeniersplein. Door problemen met de vergunning, werd de kerstverlichting pas half december ontstoken op het plein. Daarom heeft de winkeliersvereniging dit jaar alles op alles gezet om de verlichting wél op tijd op orde te krijgen.


Het was gisteren een feestelijk momentje op het Valkeniersplein: het ontsteken van de kerstverlichting op het plein. Ook de wethouder was erbij aanwezig. 

Casper Warnier van de Albert Heijn is bijzonder blij met de verlichting. Vorig jaar waren er problemen met de vergunning, waardoor de lampjes pas half december aan gingen. "Dat is natuurlijk veel te laat. Je wilt gewoon mooie verlichting vanaf het moment dat de donkere dagen beginnen. Daarom hebben we als winkeliersvereniging dit jaar gezorgd dat de vergunning wél goed geregeld werd. We zijn dan ook bijzonder blij dat de verlichting nu aan is!" Dat zelfs de wethouder bij het ontsteken aanwezig was, vindt Warnier een mooi signaal. "We willen sfeer in heel de stad. Niet alleen de binnenstad. En daar is de gemeente het mee eens."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief