Medewerker Van der Valk op non-actief gezet na melding van misbruik stagiaire | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Google Maps
Uitgelicht

Medewerker Van der Valk op non-actief gezet na melding van misbruik stagiaire

BREDA - MBO De Rooi Pannen heeft drie stagiaires die stage liepen in de keuken van Van der Valk Princeville per direct teruggetrokken. Dit nadat één van de stagiaires op de stageplek 'onjuist bejegend' zou zijn. De leerling heeft aangifte gedaan van de situatie. Dat bevestigt voorzitter van het college van bestuur Tiny Pheninckx.


Een leerling van De Rooi Pannen die stage liep bij Van der Valk Princeville, is op haar stageplek in de keuken slachtoffer geworden van een misbruiksituatie. Het meisje heeft de situatie afgelopen woensdag gemeld bij de school en heeft aangifte gedaan bij de politie. Daarop heeft De Rooi Pannen besloten om alle drie de leerlingen die stage liepen in de keuken per direct terug te halen. Dat bevestigt voorzitter van het college van bestuur Tiny Pheninckx.

De leerlingen die stage liepen in de betreffende keuken van het Van der Valk restaurant zijn deze week samen met hun ouders op gesprek geweest bij De Rooi Pannen. In die gesprekken zijn zij ervan op de hoogte gesteld dat hun stage per direct werd stopgezet vanwege de gemelde misbruiksituatie. "Dat doen we uit voorzorg", stelt Pheninckx. "We willen dat onze leerlingen in een veilige omgeving kunnen leren."

Pheninckx benadrukt dat De Rooi Pannen de situatie betreurd. "Zulke situaties komen gelukkig zelden voor. Maar helaas is er ondanks alle procedures en afspraken nu toch iets voorgevallen." Of de stages in de keuken bij Princeville nog hervat gaan worden, is nog niet bekend. "Uiteraard moet er eerst onderzoek worden gedaan wat er precies is voorgevallen. Wij hebben in ieder geval een melding gedaan bij het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, red.). Zij accrediteren stageplaatsen. Het is aan hen of deze specifieke stageplek zijn accreditatie zal behouden of niet."

Medewerker op non-actief
De desbetreffende medewerker is tijdelijk op non-actief gesteld. Dat bevestigt een advocaat van Van der Valk Hotels aan deze site. "Dit besluit is in samenspraak tussen het hotel en de medewerker genomen. Van der Valk neemt deze zaak erg serieus. Daarnaast heeft de persoon in kwestie tijd nodig, want zo'n dergelijke aantijging gaat je niet in de koude kleren zitten. Hij is zich van geen kwaad bewust."

Eerder deze week vond er een gesprek plaats tussen De Rooie Pannen, Van der Valk, SSB en de medewerker. "De man was daarbij betrokken en heeft zijn kant van het verhaal verteld. Nu is het nog afwachten wat de stagiaire gaat doen." Volgens de advocaat klopt de bewering van de Rooi Pannen niet de student al aangifte heeft gedaan niet. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief