De Seelig Kazerne waar de Rooi Pannen is gevestigd tijdens de verbouwing afgelopen jaar
De Seelig Kazerne waar de Rooi Pannen is gevestigd tijdens de verbouwing afgelopen jaar (Foto: Wijnand Nijs)

De Rooi Pannen annuleert per direct stages bij Princeville na melding van misbruik

BREDA - MBO De Rooi Pannen heeft drie stagiaires die stage liepen in de keuken van Van der Valk Princeville per direct teruggetrokken. Dit nadat één van de stagiaires op de stageplek 'onjuist bejegend' zou zijn. De leerling heeft aangifte gedaan van de situatie. Dat bevestigt voorzitter van het college van bestuur Tiny Pheninckx.


Een leerling van De Rooi Pannen die stage liep bij Van der Valk Princeville, is op haar stageplek in de keuken slachtoffer geworden van een misbruiksituatie. Het meisje heeft de situatie afgelopen woensdag gemeld bij de school en heeft aangifte gedaan bij de politie. Daarop heeft De Rooi Pannen besloten om alle drie de leerlingen die stage liepen in de keuken per direct terug te halen. Dat bevestigt voorzitter van het college van bestuur Tiny Pheninckx.

De leerlingen die stage liepen in de betreffende keuken van het Van der Valk restaurant zijn deze week samen met hun ouders op gesprek geweest bij De Rooi Pannen. In die gesprekken zijn zij ervan op de hoogte gesteld dat hun stage per direct werd stopgezet vanwege de gemelde misbruiksituatie. "Dat doen we uit voorzorg", stelt Pheninckx. "We willen dat onze leerlingen in een veilige omgeving kunnen leren."

Pheninckx benadrukt dat De Rooi Pannen de situatie betreurd. "Zulke situaties komen gelukkig zelden voor. Maar helaas is er ondanks alle procedures en afspraken nu toch iets voorgevallen." Of de stages in de keuken bij Princeville nog hervat gaan worden, is nog niet bekend. "Uiteraard moet er eerst onderzoek worden gedaan wat er precies is voorgevallen. Wij hebben in ieder geval een melding gedaan bij het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, red.). Zij accrediteren stageplaatsen. Het is aan hen of deze specifieke stageplek zijn accreditatie zal behouden of niet."

Van der Valk Princeville was niet bereikbaar voor commentaar.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief