Ginneken vindt in fanatiek bouwer De Blauwe Kei een nieuwe baron | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: T Lestogenblik

Ginneken vindt in fanatiek bouwer De Blauwe Kei een nieuwe baron

BREDA - SGC ‘t Lestogenblik heeft ook dit jaar weer een waardig hoogheid gevonden voor het komend carnavalsseizoen. Op een volle Ginnekenmarkt presenteerde Will Sebregts zich als Baron Guillaume Martin de la Triomphe Eblouissant, Constructeur Fantique du Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernierre du Moment.


Het motto in het Ginneken luidt dit jaar “Wa trekte aon”. Hier werd bij de bekendmaking invulling aan gegeven door middel van twee magneten. Grootvizier en LKG werden aangetrokken door de joffers en pages toen zij de magneten ter hand namen. De hofdames werden aangetrokken door de prinsen van de geburen ‘ t Aogje en Giegeldonk. Uiteraard kwam de Baron alleen uit de kast door de aantrekkingskracht van zijn eigen 2 hofdames. Na zijn bekendmaking kregen alle Ginnekenaren en Ginnekenezen de gelegenheid om in een overvol café Boerke de Baron te feliciteren. 

De nieuwe baron luistert naar de naam Baron Guillaume Martin de la Triomphe Eblouissant, Constructeur Fantique du Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernierre du Moment. Binnen de carnavalswereld zeker geen onbekende. Hij is al jaren nauw verbonden aan CC de Blauwe Kei. Een fanatieke bouwer aan carnavalswagens voor de Broeketocht en de grote optocht in het Kielegat. Vier jaar gelden heeft hij er mede voor gezorgd dat Broeketocht jaarlijks met carnaval ook door het Ginneken trekt. Een van zijn speerpunten is het op een actieve manier de jeugd betrekken bij het carnaval. Want zoals hij zelf aangeeft “De jeugd heeft de toekomst”. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief