Foto: Tom van der Put

Update: Start van de Elfde van de Elfde op de Grote Markt is koud en nat

BREDA - In Breda is de elfde van de elfde 'losgebarsten' op de Grote Markt. Maar echt feestelijk is het (nog) niet. Het regent flink, en de muziekinstallatie had ook even kuren. Maar dat wil niet zeggen dat het feest helemaal in het water valt. De regen zal komende uren wegtrekken, en met de bekendmaking van de Prins, Zanger Kafke en de Lawineboys staat er een mooi programma op de planning.


Vanochtend bleef het droog in Breda. Maar vanmiddag kwam dan toch de regen. Daardoor ging de viering van de 11e van de 11e om 14.11 uur erg nat van start. 

Later in de middag trekt de regen waarschijnlijk wel weg. Terwijl het Noorden van het land dan in de regen zit, zal het op de Grote Markt van Breda droog worden. Wel blijft het koud. Want de temperatuur stijgt naar zo'n 7 tot 9 graden, en de koude wind laat het aanvoelen als ongeveer 2 graden. Dat terwijl het in deze tijd van het jaar gebruikelijk is dat het een graad of 10 is. 

11-11

De elfde van de elfde wordt vandaag groot gevierd. Om 14.11 uur start het feest op de Grote Markt, en rond 17.11 uur zal de nieuwe prins zich bekend maken. Het feest gaat daarna door tot 21.00 uur met onder andere Lawineboys en Zanger Kafke.

FOTOSERIES